به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرگزاری شهر علیرضا زاکانی شهردار تهران در جلسه با سردار حسین رحیمی رییس پلیس تهران بزرگ و معاونان او ضمن تبریک میلاد نبی مکرم اسلام (ص) و امام صادق (ع) و گرامیداشت هفته وحدت گفت: ما در تهران رویکردی را انتخاب کردیم که نسبت به دوره گذشته مدیریت شهری تفاوت های بسیاری دارد.
او ادامه داد: در ادوار گذشته زحمات بسیاری برای شهر تهران کشیده شده است که بیشتر آن ها با نگاه کالبدی بود و کمتر نگاه نرم افزاری به شهر می شد که در نگاه ما، تهران صرفا شهری به عنوان کلانشهر نیست و به تعبیر مقام معظم رهبری اگر بتوانیم اقدام های موثر و مفیدی انجام دهیم انقلاب را تثبیت کرده ایم.
شهردار تهران با اشاره به تفاوت و فاصله طبقاتی موجود در شهر افزود: ما با میراثی مواجه هستیم که در آن بی عدالتی نمایان است و شمال و جنوب شهر تفاوت های بسیاری دارد و این تفاوت ابعاد مختلفی دارد و دقت ما بر این بود که توجه خود را معطوف به تحولی هم سو با گام دوم انقلاب کنیم زیرا ۴۲ سال زحمت برای انقلاب کشیده شده است و ما با یک حرکت جهادی می توانیم تحول در روح و کالبد شهر را به شکل توامان داشته باشیم
زاکانی ادامه داد: برخی از شهروندان اعتقاد دارند که کالبد شهر رشد خود را کرده اما اعتقاد ما این است که کالبد موجود هم بسیار کار برای نگهداشت و توسعه دارد و به عنوان مثال می توان به طرح جمع آوری آب های سطحی شهر اشاره کنم که اگر ما دقت در نگهداشت شهر نکنیم چه خطرات جدی ممکن است برای شهروندان ایجاد شود و مقدم بر تمام اقدام ها توجه به روح شهر از جمله ترافیک، چهره، آلودگی و دیگر موضوعات است.
او بیان کرد: آنچه که وجه همت همکاران ما در شهرداری است این است که به فضل الهی شهر را متحول کنیم و این اقدام نیاز به هم افزایی و همکاری دارد و برای این اقدام نیاز است همه دستگاهها برای هم افزایی کمک کنند و این مسیری است که در ۱.۵ ماه گذشته آغاز شد و باید اعلام کنم شروع کاری ما در مدیریت شهری با تنش مالی مصادف شد.
شهردار تهران با اشاره به دغدغه مالی در ۲.۵ سال گذشته مدیریت شهری افزود: در سالهای گذشته تمام دغدغه ها بر این بود که چگونه تلاش کنیم حقوق کارکنان پرداخت شود و در این مسیر تلاش شد اقدام های موثر انجام شود و به عنوان مثال روز گذشته توانستیم تمام حقوق های شهرداری را پرداخت کنیم و در این زمینه چند روز گذشته به شورا اعلام کردیم که ما از تنش مالی خارج شدیم
زاکانی ادامه داد: ما برای تامین مالی کارگروهی تشکیل دادیم و در مرحله دوم وارد موضوع انتصابات شدیم که در این زمینه بدون داشتن دغدغه ذهنی سیستمی تعریف شد که بعد از چندین ساعت مصاحبه و ارزیابی اقدام های لازم در بخش انتصابات انجام شد.
او با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درخصوص مدت زمان فعالیت های امیرکبیر گفت: ما در مدیریت شهری برای خودمان ۴ سال زمان خدمت را طولانی می دانیم و اعتقاد داریم کارهای بسیاری میتواند انجام شود که نیاز به همکاری بین دستگاهی برای پیشبرد اهداف خود داریم و اعتقاد ما این است شهرداری به شدت نیاز به کمک دیگر دستگاهها برای رسیدن به اهداف خود دارد.
شهردار تهران افزود: اقدامات ما غیر از کارهایی نیست که دل مردم ، مقام معظم رهبری و امام زمان (عج) را شاد کند و در این مدار خدمت ۴ خط تلاش را دنبال کردیم که یکی از آنها تعریف درست از وضعیت مطلوب بود و دیگر موضوع رسیدن به اجماع حکومیتی برای تحول ، نکته سوم اوردن مردم به صحنه برای تحول و نکته آخر استفاده از حوزه فناوری و هوشمند سازی است که در این مسیر ناجا از چند جهت اهمیت دارد.
زاکانی ادامه داد: نکته اول تامین امنیت برای رسیدن به اهداف مدیریت شهری است و رکن امنیت در این بخش مجموعه ناجاست و آنچه دارای اهمیت و سیاست قطعی است انجام کارهای جمعی، گروهی و تعاملی است و باید اشاره کنم سیاست قطعی دیگر ما در مجموعه خدمتگذاری خود این است که از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد و این همان تغییر نگاهی است که دنبال می شود .
او بیان کرد: برای تغییر رویکرد موضوعات مختلفی را در دستور کار داریم و اولین کار خود را با تشکیل قرارگاه خدمات و کرونا آغاز کردیم و در حال حاضر موضوع خدمات شهری و اجتماعی و رسیدگی به چهره شهر آغاز شده است و با همکاری معاونان امور مناطق و خدمات شهری و سایر دوستان قرار شد مسیری را بپیماییم که مردم معنی تغییر تمیزی را در شهر متوجه شوند.
شهردار تهران افزود: دومین اقدام که در حال انجام شدن است موضوع پاکسازی و نشان دادن جلوه جدید از شهر است که میتوان به جمع آوری معتادان متجاهر ، ساماندهی کودکان کار و ... اشاره کرد که ما برای آن پرونده ۳ -۶ ماهه باز کردیم که در این زمان چهره شهر از این چالش ها پاک شود و شهرداری امروز نسبت برخی از معضلات مانند خانواده زندانیان و معتادان متجاهر و کودک کار خود را مسئول می داند.
زاکانی با اشاره به نگاه های موجود برای حل معضلات اجتماعی از سوی مدیریت شهری گفت: در این مسیر دو نگاه وجود داشت که یکی از آنها این بود که برخی وظایف در حوزه آسیب های اجتماعی بر دوش شهرداری نیست اما در کنار این حرف ها اعتقاد ما این است ما وظیفه شرعی داریم و باید در این مسیرها مسئولیت بپذیرم و حرکت دوم ما رسیدگی به موضوعات اجتماعی است.
او بیان کرد: موضوع دیگر که در دستور کار است موضوعات اخلاقی است و شهرداری به دنبال ایفای نقش خود در این مسیر است و به عنوان مثال بیش از ۲ هزار بوستان در پایتخت داریم که بنا به دلایلی خانواده ها در برخی از آنها امنیت ندارندکه با همکاری ناجا و دیگر دستگاه به امنیت در این حوزه دست پیدا خواهیم کرد
شهردار تهران افزود: در یکی از بازدید ها مردم اعلام کردند که ما در این منطقه امنیت نداریم و بررسی ها نشان داد بخشی از مسئولیت بر حوزه شهرداری است که باید تاکید کنم در این زمینه ها ما خود را موظف به انجام وظایف و کمک به دیگر دستگاه ها می دانیم.
زاکانی ادامه داد: ما در مدیریت شهری پیوستگی اساسی برای جلوگیری و پیشگیری از تخلفات داریم و در این بخش نیز نگاه خود را تغییر دادیم و بهعنوان مثال می توانم به ساماندهی دستفروشان اشاره کنم که نگاه مدیریت شهری به آن تغییر کرپه است.
او بیان کرد: یکی از موضوعات که نیاز به برخورد جدی دارد ساخت و سازهای غیر مجاز است و شهرداری تهران به تنهایی نمی تواند جلوی این دست از تخلفات بگیرد باید ناجا دست در دست شهرداری بدهد تا این دست از تخلفات نیز ریشه کن شود.
شهردار تهران افزود: یکی دیگر از موارد وظایف در حوزه حمل و نقل و ترافیک است و امید است با همکاری امکانی ایجاد کنیم که این شرایط نسبت به گذشته تغییر کند و در این مسیر نیز اهتمام همکاری بین دستگاهی وجود دارد
زاکانی ادامه داد: باید دست به دست همین دهیم و افق تازه ای در شهر باز کنیم و این سطح دیگری از کار است که ما به شدت نیاز به تعامل بین دستگاهی داریم و در بخش دیگر از برنامه ها تطهیر داخل سیستم اداری است که بتوانیم با استفاده از ظرفیت های متعدد از جمله دقت های لازم ریشه های فساد را بخشکانیم و در این بخش نیز به شدت نیاز به تعامل و همکاری داریم.
او بیان کرد: تحول که پیش چشم ماست کاملا شدنی است و سلسله قرارگاه هایی را دنبال می کنیم که نیاز به کمک سایر دستگاه از جمله ناجا داریم و با افتخار اعلام می کنم که هر کمکی نیز از شهرداری تهران بر بیاید دریغ نخواهیم کرد
شهردار تهران افزود: پیشنهاد من این است تا کارگروهی شکل بگیرد از دوبخش شهرداری و ناجا که منجر به تفاهم دو بخشی شود و به صورت شفاف زحمات انجام شده اعلام شود و در این زمینه نیاز به تشکیل کمیته های مختلف زیر مجموعه کارگروه ها داریم که در نهایت برای هر دو طرف وظایف مشخص شود و این مسیر را به صورت جدی در زمان بندی مشخص به نتیجه برسد.
زاکانی ادامه خواهش من این است برای ۲۰ روز تا یک ماه همکارانی که از سوی شهرداری برای انجام اقدام های مشترک به ناجا معرفی شوند زیرا ما با بهزیستی، سازمان زندان ها و دیگر دستگاه ها جلسه برای حل بسیار از موضوعات شهری داشتیم تا تبادل نظر شود تا کار بزرگ انجام شود تا مجموعه جدیدی از شهر به مردم معرفی و نشان داده شود.
نظر شما